Tygodniowe menu 13-17.01.25
Poniedziałek
- Krupnik(1,7,9)
- Naleśniki z serem(1,3,7)
- Kompot, woda
Wtorek
- Rosolnik(1,9)
- Ziemniaki
- Kotlet schabowy(1,3,)
- Kapusta modra gotowana
- Kompot, woda
Środa
- Krem z dyni z grzankami(1,7)
- Ryż z kurczakiem i warzywami
- Sos jogurtowo-czosnkowy(7)
- Kompot, woda
Czwartek
- Zupa jarzynowa(7,9)
- Pyzy(1)
- Sos myśliwski
- Kompot, woda
Piątek
- Zupa ogórkowa(7,9)
- Ziemniaki
- Paluszki rybne z fileta(1.4)
- Surówka z białej kapusty
- Kompot, woda
WYKAZ SUBSTANCJI I PRODUKTÓW POWODUJĄCYCH ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
Załącznik II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
- (1) Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany a także produkty pochodne
- (2) Skorupiaki i produkty pochodne
- (3) Jaja i produkty pochodne
- (4) Ryby i produkty pochodne
- (5) Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- (6) Soja i produkty pochodne
- (7) Mleko i produkty pochodne, również laktoza
- (8) Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje / orzechy pistacjowe, orzechy makadamia oraz produkty pochodne
- (9) Seler i produkty pochodne
- (10) Gorczyca i produkty pochodne
- (11) Nasiona sezamu i produkty pochodne
- (12) Łubin i produkty pochodne
- (13) Mięczaki i produkty pochodne
- (14) Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
Smacznego!