stołówka szkolna
oferta dla szkół
żywienie w szkole
catering dla placówek oświatowych
previous arrow
next arrow
Slider

 

 

 

Jadłospis 20.01-24.01.20




Poniedziałek

  • Zupa grochowa(9)
  • Makaron z serem i musem z truskawek(1,7)
  • Kompot, woda

Wtorek

  • Zupa ziemniaczana(7,9)
  • Ryz
  • Wieprzowe chili con carne
  • Kompot, woda

Środa

  • Zupa brokułowa(1,7)
  • Ziemniaki
  • Filet z kurczaka(1,3)
  • Marchewka gotowana
  • Kompot, woda

Czwartek

  • Barszcz z makaronem(1)
  • Kasza jęczmienna(1)
  • Leczo  z mięsem
  • Kompot, woda

Piątek

  • Zupa pomidorowa
  • Ziemniaki
  • Twarożek, masło(7)
  • rzodkiewka
  • Kompot, woda


 

informacje

WYKAZ SUBSTANCJI I PRODUKTÓW POWODUJĄCYCH ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

 

Załącznik II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.


  • (1) Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany a także produkty pochodne
  • (2) Skorupiaki i produkty pochodne
  • (3) Jaja i produkty pochodne
  • (4) Ryby i produkty pochodne
  • (5) Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  • (6) Soja i produkty pochodne
  • (7) Mleko i produkty pochodne, również laktoza
  • (8) Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje / orzechy pistacjowe, orzechy makadamia oraz produkty pochodne
  • (9) Seler i produkty pochodne
  • (10) Gorczyca i produkty pochodne
  • (11) Nasiona sezamu i produkty pochodne
  • (12) Łubin i produkty pochodne
  • (13) Mięczaki i produkty pochodne
  • (14) Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
 
 

 

 

 

 

 

Smacznego!