previous arrow
next arrow
Slider

 

 

 

JADŁOSPIS 19-23.10.20




Poniedziałek

  • zupa pomidorowa z makaronem(1,7)
  • ryż na mleku z jabłkami i cynamonem(7)
  • kompot, woda

Wtorek

  • zupa ziemniaczana(7,9)
  • makaron spaghetti(1)
  • sos boloński
  • kompot, woda

Środa

  • zupa kalafiorowa(1,7)
  • ziemniaki
  • filet z kurczaka(1,3)
  • marchewka gotowana
  • kompot, woda

Czwartek

  • zupa pieczarkowa(7,9)
  • ziemniaki
  • gulasz
  • ogorek kwaszony
  • kompot, woda

Piątek

  • zupa fasolowa(9)
  • naleśniki z serem(1,3,7)
  • kompot, woda 
  • owoc


 

informacje

WYKAZ SUBSTANCJI I PRODUKTÓW POWODUJĄCYCH ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

 

Załącznik II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.


  • (1) Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany a także produkty pochodne
  • (2) Skorupiaki i produkty pochodne
  • (3) Jaja i produkty pochodne
  • (4) Ryby i produkty pochodne
  • (5) Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  • (6) Soja i produkty pochodne
  • (7) Mleko i produkty pochodne, również laktoza
  • (8) Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje / orzechy pistacjowe, orzechy makadamia oraz produkty pochodne
  • (9) Seler i produkty pochodne
  • (10) Gorczyca i produkty pochodne
  • (11) Nasiona sezamu i produkty pochodne
  • (12) Łubin i produkty pochodne
  • (13) Mięczaki i produkty pochodne
  • (14) Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
 
 

 

 

 

 

 

Smacznego!