stołówka szkolna
oferta dla szkół
żywienie w szkole
catering dla placówek oświatowych
previous arrow
next arrow
Slider

 

 

 

Jadłospis 12.11-15.11.19




Wtorek

  • krupnik(1,7,9)
  • makaron(1)
  • leczo z pieczarkami
  • kompot, woda

Środa

  • zupa brokułowa(1,7)
  • ziemniaki
  • kotlet schabowy(1,3)
  • biała kapusta gotowana
  • kompot, woda

Czwartek

  • barszcz czerwony z makaronem(1)
  • ryż
  • gyros drobiowy
  • sos jogurtowo-czosnkowy(7)
  • surówka z marchewki
  • kompot, woda

Piątek

  • zupa fasolowa(9)
  • naleśniki z serem(1,3,7)
  • owoc
  • kompot, woda 


 

informacje

WYKAZ SUBSTANCJI I PRODUKTÓW POWODUJĄCYCH ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

 

Załącznik II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.


  • (1) Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany a także produkty pochodne
  • (2) Skorupiaki i produkty pochodne
  • (3) Jaja i produkty pochodne
  • (4) Ryby i produkty pochodne
  • (5) Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
  • (6) Soja i produkty pochodne
  • (7) Mleko i produkty pochodne, również laktoza
  • (8) Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje / orzechy pistacjowe, orzechy makadamia oraz produkty pochodne
  • (9) Seler i produkty pochodne
  • (10) Gorczyca i produkty pochodne
  • (11) Nasiona sezamu i produkty pochodne
  • (12) Łubin i produkty pochodne
  • (13) Mięczaki i produkty pochodne
  • (14) Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
 
 

 

 

 

 

 

Smacznego!