Przejdź do treści

Menu dla szkół

Menu tygodniowe 10-14.03.25

Żurek(1,3,7,9)

Szare kluski z boczkiem(1,3)

Kapusta kwaszona gotowana

Kompot, woda

Krem z dyni z grzankami(1)

Ziemniaki

Filet z kurczaka(1,3)

Surówka z białej kapusty

Kompot, woda

Krupnik(1,7,9)

Pierogi z owocami(1,3,7)

Kompot, woda

Zupa pieczarkowa(7,9)

Ryż

Wieprzowe chilli con carne

Kompot, woda

Zupa brokułowa(1,7)

Ziemniaki

Ryba(dorsz) smażony(1,3,4)

Surówka z kwaszonej kapusty

Kompot, woda

(1) Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany a także produkty pochodne
(2) Skorupiaki i produkty pochodne
(3) Jaja i produkty pochodne
(4) Ryby i produkty pochodne
(5) Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
(6) Soja i produkty pochodne
(7) Mleko i produkty pochodne, również laktoza
(8) Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje / orzechy pistacjowe, orzechy makadamia oraz produkty pochodne
(9) Seler i produkty pochodne
(10) Gorczyca i produkty pochodne
(11) Nasiona sezamu i produkty pochodne
(12) Łubin i produkty pochodne
(13) Mięczaki i produkty pochodne
(14) Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
Regulamin stołówki szkolnej
Karta zgłoszenia dziecka na posiłki szkolne
Call Now Button